Logo Studio Koolmees
Over Studio Koolmees

Even voorstellen...

Wie ben ik?


Ik ben Manon, creatieve ondernemer en erfgoedfanaat. Ik startte mijn bedrijf in 2015. Ik hobby graag en verkocht gehaakte cactussen en knuffels via mijn Etsyshop. Later kwamen daar steeds meer verschillende dingen bij, zoals mutsen, sjaals, tassen, etuis, illustraties, wenskaarten, gametokens... echt van alles! Ik vond het heerlijk om dingen te maken met mijn handen en die vervolgens te mogen verkopen. Het is een hele eer om mijn producten de wereld over te zien gaan!


Dat smaakte naar meer en de ondernemer in mij werd geboren! Ik heb een aantal jaar ook bij veel gezinnen thuis kinderworkshops gegeven op verjaardagsfeesten. Dan rolde ik mijn koffer overal heen. Dat vond ik ontzettend gaaf.


Mijn achtergrond is inmiddels net zo divers als mijn producten. Zo ben ik archeoloog met specialisatie in erfgoedmanagement en musea, bevoegd leerkracht en IT'er. Mijn passie voor erfgoed kan ik nog altijd kwijt in mijn tweede grote hobby: het molenaarsambacht. Je vind mij dan ook vaak op één van de vele windmolens in het Groene Hart. 

Logo Studio Koolmees

crafting chaos, blogging brilliance


Ik ben de auteur van de blog Crafting Chaos, blogging Brilliance. Hier vind je DIY inspiratie inclusief tips naar de materialen, maar ook bijzondere interviews met kleine, creatieve ondernemers! Laat je door hun kracht inspireren en begin aan een nieuw project!
Ik ben deze blog gestart, omdat ik zelf altijd veel verschillende soorten crafts uitprobeer en daar ontzettend van kan genieten. Ik ben altijd wel op zoek naar een nieuw leuk project en op deze blog deel ik dat met jou! Ook geef ik graag een extra podium aan kleine ondernemers, want dat is hard nodig!

Foto de Pier2
Foto Burcht
Foto Koornbrug
Foto Vuurbaak
Foto Zijlpoort
Foto Matilo

Cultuurpixels: cross stitch design


Studio Koolmees beheert het merk Cultuurpixels. In 2018 realiseerde ik mijn droom om mijn passie voor erfgoed meer te verwerken in wat ik maak. Dit doe ik door erfgoed om te zetten in borduurpatronen met kruissteken en ik noem ze Cultuurpixels! 


Inmiddels heb ik nationale en internationale pixels ontworpen. Heb je zelf nog een leuke tip voor mij? Stuur gerust een berichtje. Ik heb een ideeënpot staan waar ik alle ideeën in stop. 


Cultuurpixels zijn te koop als losse (digitale) borduurpatronen, maar ook als compleet DIY pakket!


Meer weten? Lees snel verder!